Dieptereiniging voor grootkeuken en horeca
Voor horecaondernemingen, maar ook bedrijfskantines is een periodieke dieptereiniging verplicht. Voor alle ondernemers in deze sector moet één keer per jaar zo’n dieptereiniging uitgevoerd worden.
Dit moet elk jaar gedaan worden om aanspraak te kunnen blijven maken op een geldig certificaat. De specialistische schoonmaak gebeurt volgens de HACCP-normen. Een bedrijf dat voldoet aan deze norm waarborgt dingen als een gezonde werkplek en goede hygiëne in de keuken.
- Betere luchtkwaliteit voor klanten en personeel.
- Lagere energiekosten.
- Een enorm grote verlaging in brandgevaar.
- Een officiëel certificaat als bewijs voor verzekering en verhuurder.
Wat zijn de voordelen van diepte reiniging?
Normering: Uiteraard is de normering een van de belangrijkste dingen. Als uw keuken volgens de HACCP-normen gereinigd wordt elk jaar, dan krijgt u ook een certificaat. Met dit certificaat kunt iedereen aantonen dat u deze zaken erg serieus neemt.
Levensduur apparatuur: Niet alleen de levensduur van de keukenapparatuur heeft er baat bij. Ook uw ventilatie- en afzuigingssysteem heeft er baat bij. Door tijdig schoon te maken gaan al deze apparaten langer mee.
Voedselveiligheid: Door een tijdige dieptereiniging waarborgt u ook de voedselveiligheid. Er kan geen kruisbesmetting ontstaan, want uw systeem is immer schoon. Tegelijk is het natuurlijk ook veel hygiënischer als deze veiligheid gewaarborgd is.
Gezonde werkomgeving: Uw personeel staat vele uren in de keuken. Het is belangrijk dat zij ook een gezonde werkomgeving hebben. Hierbij is het belangrijk dat de vieze lucht direct afgezogen wordt om te voorkomen dat zij het inademen.
Brandpreventie: Door de kanalen schoon te houden is er ook geen risico op brand. Als binnen het systeem zich vet en ander vuil ophoopt, dan kan dan resulteren
Wat reinigt men allemaal?
Wanneer u de verplichte dieptereiniging uit laat voeren, dan wordt alles in de keuken schoongemaakt. Alle keukenapparatuur wordt grondig gereinigd, zodat deze weer veilig gebruikt kan worden.
Ook worden moeilijk bereikbare plekken goed schoongemaakt. Denk hierbij aan de ruimte die achter keukenapparatuur zit of ander en achter de werkbanken.
Vetkanaal reinigen
Bij een dieptereiniging wordt ook het hele vetkanaal schoongemaakt. Opgehoopt vet in de kanalen en componenten zorgen voor brandgevaar. Ook worden daar waar filters zitten deze vervangen.
Het vetkanaal is namelijk de plek waar zich het meeste vet en vuil ophoopt. Niet alleen ligt brandgevaar hier op de loer. Ook de gezondheid van uw medewerkers komt in gevaar als het vetkanaal niet tijding schoongemaakt wordt.
Dieptereiniging in 3 stappen
Stap 1: Inspectie aanvragem
Als eerste moet u een inspectie aanvragen. Dit kan eenvoudig online aangevraagd worden en er wordt een afspraak gemaakt. Tijdens de inspectie komen er professionals bij uw keuken kijken om een inventarisatie te maken.
Stap 2: Dieptereiniging
De tweede stap is uiteraard de dieptereiniging zelf. Op basis van de inventarisatie weten de medewerkers precies wat ze moeten doen. Van het demonteren van apparatuur tot het schoonmaken van het vetkanaal.
Ook worden bakplaten en afzuigkappen grondig schoongemaakt. Dit zijn bronnen van vuil en geven ook brandgevaar, wanneer het niet op tijd schoongemaakt wordt. Ook de vuile vloer wordt schoongemaakt en versleten kitnaden worden vervangen.
Stap 3: Oplevering
Als de dieptereiniging gereed is wordt alles weer op zijn plek gezet en aangesloten. Wanneer de medewerkers weer vertrekken, dan is de keuken weer volledig operationeel. Daarnaast wordt er een certificaat uitgeven dat aantoont dat u aan de HACCP-norm voldoet.
Offerte aanvragen binnen 1 minuut
Wilt u weten hoe onze inspectiediensten uw horecagelegenheid kunnen verbeteren? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.
Vul het formulier in op onze website of neem contact met ons op, en wij zorgen voor een op maat gemaakte offerte die aansluit bij uw specifieke behoeften. Laat ons u helpen de hoogste normen van hygiëne en veiligheid te bereiken.
Veelgestelde vragen
Heb je vragen over onze diensten of het offerte-aanvraagproces? Bekijk onze veelgestelde vragen hieronder voor snelle antwoorden op enkele van de meest voorkomende vragen.
Hoe vaak moet ik mijn horecagelegenheid laten inspecteren?
Het is aanbevolen om uw horecagelegenheid minstens twee keer per jaar te laten inspecteren. Regelmatige inspecties helpen bij het handhaven van hygiënenormen en het voorkomen van mogelijke problemen.
Wat gebeurt er als mijn horecagelegenheid niet aan de hygiënestandaarden voldoet?
Na de inspectie ontvangt u een gedetailleerd rapport met de bevindingen en aanbevelingen voor verbetering. Wij bieden ook begeleiding en ondersteuning om ervoor te zorgen dat uw horecagelegenheid voldoet aan alle hygiënestandaarden.
Hoe lang duurt een inspectie?
Een inspectie duurt doorgaans tussen de 1 en 3 uur, afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw horecagelegenheid. Onze inspecteurs werken efficiënt om de impact op uw dagelijkse bedrijfsvoering te minimaliseren.
Zijn de inspecties onaangekondigd?
Onze inspecties worden meestal gepland op een tijdstip dat voor u het beste uitkomt. Dit zorgt ervoor dat we samen kunnen werken om de inspectie zo soepel mogelijk te laten verlopen zonder uw bedrijfsactiviteiten te verstoren.
Wat zijn de kosten van een inspectie?
De kosten van een inspectie variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw horecagelegenheid. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte die is afgestemd op uw specifieke behoeften.